5 games die leuk zijn voor iedereen!

  • April 8th, 2020

Door het coronavirus staat de wereld op z’n kop. Mensen moeten zoveel mogelijk thuisblijven en je ziet elkaar een stuk minder. Voor gamers niet zo erg, die spreken elkaar toch vooral online. Maar wat moet je doen als niet-gamer? Misschien toch maar eens een game proberen?

Dat hoeft gelukkig helemaal niet moeilijk te zijn. Even fijn puzzelen, een boerderij opbouwen of een intenser spel; games zijn divers en interactief en daarom een oneindige bron van vermaak. Speciaal voor de mensen die niet zo ervaren zijn met gamen heb ik vijf spellen geselecteerd voor op je mobiel of tablet. Deze spellen zijn toegankelijk, uitdagend en blijven heel lang leuk. Er zit vast iets voor je tussen!

Candy Crush Saga (Nederlands)
Candy Crush is een puzzelspel waarbij je op een speelbord dezelfde snoepjes naast elkaar moet zien te krijgen door een snoepje te wisselen met zijn buurman. Het spel wordt goed uitgelegd, is kleurrijk en leuk voor jong en oud. Maar pas op, soms is het wel moeilijk om weer weg te leggen!

Screenshot Candy Crush Saga
Candy Crush Saga download:
Play Store 
App Store

Trivia Crack 2 (Nederlands)
Trivia Crack is een quiz-spelletje waarbij je vragen krijgt over allerlei verschillende onderwerpen. Het leukste aan dit spel is dat je het heel makkelijk met bekenden kunt spelen, zolang zij het spel ook geïnstalleerd hebben staan. Daag elkaar uit en laat zien wat je in huis hebt!


Trivia Crack 2 download:
Play Store
App Store

Fortnite (Engels)
Onder jongeren is dit cartoony schietspel het populairste spel van het moment. Samen met 99 andere spelers word je op een eiland gedropt en het is je doel om als laatste over te blijven. Dat doe je door beschutting te bouwen en anderen neer te schieten met de wapens en materialen die je vindt. Dit is een perfect spel voor iedereen die nog vol vertrouwt op zijn reflexen.
Fortnite Ingame
Fortnite download:
Android
App Store

Hay Day (Nederlands)
Als oud-leraar ‘groen’ op het Nordwin College is dit spel mijn vader’s favoriet. Je doel is om een boerderij uit te breiden door gewassen te verbouwen, dieren te houden en je producten door te verkopen aan de markt. Heerlijk ontspannen om te spelen en het heeft een goede Nederlandse uitleg.

Hay Day download:
Play Store
App Store

Pokémon Go (Nederlands)
Pokémon Go was een paar jaar geleden een rage en nu nog steeds een populair spel met als doel om alle Pokémon te verzamelen. Dat doe je door naar buiten te gaan en ze op te zoeken. Ook al heb je niets met Pokémon, dan is het nog steeds een leuk spel om te spelen. Je mag nog in je eentje een wandeling maken en met Pokémon Go wordt dat een stuk spannender!
Pokemon Go ingame
Pokémon Go download:
Play Store
App Store

Games kijken
Ben je zelf niet zo'n gamer en kijk je liever naar hoe anderen gamen? Breng eens een bezoekje aan https://twitch.tv/, de plek waar op elk moment van de dag duizenden mensen live uitzenden hoe zij gamen.